XL WIP WAP

Bij XL-Wip-Wap moet je het evenwicht zoeken bij leggen van jouw stokken op de schaal. Elke speler legt om de beurt een nieuwe stok bij op de schaal en probeert deze niet te doen kantellen. Probeer je stokken tactisch te leggen zodat je het je tegenstanders nog moeilijker maakt! Dit spel kan gespeeld worden vanaf twee spelers.

xl-wip-wap

€ 435,-

We Build Smiles

16 vierkante stokken, 2 ronde stokken, wip-wap schaal, speeltafel (verpakt in een weerbestendige en stevige draagtas), duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2
Aantal stokken 16 (vierkante)
Diameter 38 cm
Gewicht 9 kg
Hoogte 80.5 cm
Lengte stokken 130 cm
Type spel Balanceren

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Zet het tafeltje met de wip-wap op een vlakke ondergrond. De spelers gaan om de speeltafel staan.
Elke deelnemer krijgt een gelijk aantal stokken om mee te spelen.

Het spel:

Je speelt om de beurt met 1 stok per beurt. Het spel wordt gespeeld met de wijzers van de klok mee. Een speler legt een stok op de wip-wap. De stokken mogen zowel evenwijdig als kruislings geplaatst worden. De tweede speler legt er een stok langs. 2 stokken is één laag. Als de eerste laag vol is moet je boven op die laag de volgende laag van 2 stokken leggen. En zo verder. De schaal is erg instabiel, dus het is de bedoeling om de stokken tactisch neer te leggen. Op een bepaald moment zullen er stokken vallen. Vallen er minder dan 5 stokken van de wip-wap, dan zijn die stokken voor degene die de stokken heeft doen vallen. Hij of zij moet deze stokken helaas toevoegen aan de eigen voorraad. Vallen er echter meer dan 5 stokken, dan is het spel afgelopen. De speler die als laatste een stok foutloos heeft neergelegd is dan de winnaar.

Het einde van het spel:

Als alle stokken weggespeeld zijn, worden de punten geteld volgens de waaAls alle stokken foutloos zijn weggelegd is de speler die de laatste foutloze stok wegspeelt de winnaar. Als de wip-wap omvalt is degene die de laatste foutloze stok neerlegde de winnaar.