XL DICE

Dobbel je weg naar winst in XL-Dice. Probeer voor je tegenstander al je twaalf pionnetjes om te draaien door de juiste cijfers te gooien. Voor de cijfers boven de zes, tel je de dobbelstenen op en zorg je op die manier ervoor dat er geen cijfers overblijven. Heb jij het meeste geluk? Dit is een spel voor twee spelers.

xl-dice

€ 435,-

We Build Smiles

De speeltafel, 24 pionnen, 2 XL-dobbelstenen, duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2
Aantal pionnen 24
Aantal XL dobbelstenen 2
Afmeting dobbelsteen 16 x 16 x 16 cm
Breedte 75 cm
Hoogte 21 cm
Lengte 118 cm
Type spel gezelschapsspel

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Zet de speeltafel op een vlakke ondergrond. Plaats alle pionnetjes aan de beide zijden van de speeltafel met dezelfde kleur naar de bovenkant. Spreek af wie gaat beginnen.

Het spel:

De eerste speler gooit met beide dobbelstenen en mag zijn pionnetjes omdraaien naargelang de ogen-combinatie op de dobbelstenen aangeeft. Door het omdraaien van je pionnetjes krijgen deze een andere kleur. Je kunt kiezen op welke manier je de pionnetjes omdraait: Als je een 2 en een 6 gegooid hebt, draai je pion 2 en pion 6 om; Of je telt beide dobbelstenen bij elkaar op ( 2 + 6 = 8) en draai je pion 8 om. Zo gooi je om de beurt en het is de bedoeling om als eerste al je pionnetjes omgedraaid te hebben. Als je bijvoorbeeld nog eens een 2 en een 6 gooit, en je hebt deze al eerder omgedraaid en ook de 8 is al omgedraaid, dan gaat de beurt naar de andere speler zonder dat je iets kunt omdraaien, helaas.

ALTERNATIEF: men kan ook aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Het einde van het spel:

Degene die als eerste al zijn pionnetjes heeft omgedraaid is de winnaar!