XL MASTERS

De extra grote versie van het spel “Masters”! Eén speler is de codemaker en één de codekraker. Probeer als codekraker de kleurencombinatie te raden in zo min mogelijk pogingen om zo te winnen. Als codemaker stel je een moeilijke kleurencombinatie op en geef je feedback bij elke poging tot raden van de codekraker. Wordt jouw code geraden? Dit is een spel voor twee spelers.

xl-masters

€ 545,-

We Build Smiles

De speeltafel, 44 grote pionnen welke aan beide zijden verschillend gekleurd zijn, 40 kleine pionnen welke blank en zwart gekleurd zijn, duidelijke spelregels.

Aantal grote pionnen 44 (welke aan beide zijden verschillend gekleurd zijn)
Aantal kleine pionnen 40 (welke blank en zwart gekleurd zijn)
Aantal spelers 2
Breedte 60 cm
Hoogte 17 cm
Lengte 132 cm
Gewicht 12 kg
Type spel Gezelschapsspel

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Het spel:

Spreek af wie als eerste een code mag verzinnen. Deze speler, de codemaker, moet een rijtje van 4 kleuren pionnen neerzetten in het afgedekte speelvlak.
De andere speler, de codekraker, mag deze code uiteraard niet zien. De kleurcode bestaat uit iedere mogelijke combinatie van de 6 verschillende kleuren. Spreek af of een kleur meer dan 1 keer in een code mag voorkomen.
Als de code is opgezet, kan de codekraker beginnen om te raden welke kleur op welke plaats staat in het verborgen speelvlak. Elke raadpoging betekent dat je een rij codepionnen plaatst. Elke rij pionnen blijft de rest van het spel zo staan, tenzij de kleur niet meer in het opbergvak zit. Dan mag vanaf de eerste rij een pion gepakt worden om mee verder te spelen. Na elke poging moet de codemaker de tegenspeler vertellen wat er goed en fout is in het rijtje.

Dit gaat als volgt:

Zet een zwart scorepinnetje in een scoregaatje voor elk pion van de juiste kleur op de juiste plaats. Zet een blank scorepinnetje voor elk pion van de juiste kleur op een verkeerde plaats. Laat een scoregaatje leeg voor elke pion van de verkeerde kleur.

Aan het eind van elke ronde krijgt de codemaker een punt voor elke rij pionnen die de codekraker heeft neergezet. Noteer de score na elke ronde totdat je het afgesproken aantal rondes hebt gespeeld. Na elke ronde worden de rollen omgedraaid: codemaker wordt codekraker en omgekeerd. Als je het afgesproken aantal rondes hebt gespeeld, tel je de totaalscore. De speler met het hoogste aantal punten is de winnaar!

Als de codemaker een fout maakt bij het plaatsen van de scorepinnetjes, dan wordt de ronde overgespeeld en krijgt de codekraker er 3 punten extra bij.