XL TRIPLE

XL-Triple is een tactisch spel waarbij je al je pionnen vanuit de “thuishaven” naar één van de verschillende vakken verplaatst. Om de beurt gooien de spelers en kunnen ze een pion naar het vak met dat nummer plaatsen. Je kan ook andere spelers saboteren door een pion van hen uit het vak te stoten. Wie zal het eerste een vak vol krijgen met zijn pionnen? Dit spel kan gespeeld worden vanaf twee spelers en tot maximum zes spelers.

xl-triple

€ 325,-

We Build Smiles

Ronddraaiend speelbord (75 cm doorsnee), 24 pionnen in 6 verschillende kleuren, grote dobbelsteen, duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2-6
Aantal grote dobbelstenen 1
Aantal kleuren 6
Aantal pionnen 24
Afmeting dobbelsteen 3 x 3 x 3 cm
Diameter 70 cm
Type spel gezelschap

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Het spel wordt gespeeld door 6 personen. Iedere speler kiest een kleur waar hij/zij mee zal gaan spelen en zet 1 pion van die kleur voor zich neer. Deze pion blijft daar het hele spel staan zodat je altijd kunt zien met welke kleur je speelt. Iedere speler begint het spel met zijn 3 pionnen in de gekleurde thuishaven (zie foto). Wie het hoogste aantal ogen gooit met de dobbelsteen, mag beginnen.

Het spel:

De eerste speler begint en gooit met de dobbelsteen. Hij zet een van zijn pionnen in het vak met het gegooide aantal ogen. De volgende speler is dan aan de beurt en doet hetzelfde en zo verder. Op een bepaald moment zijn alle pionnen in het spel, maar staan alle kleuren nog verspreid over de verschillende vakken. Het is nou de bedoeling om jouw 3 pionnen bij elkaar in 1 vak te krijgen, dus een vak vol met jouw kleur pionnen. Je moet je pionnen nu dus gaan verplaatsen. Voorbeeld: je hebt 1 pion in vak 2, 1 pion in vak 3 en 1 pion in vak 6. En je gooit een 3. Wel, dan kun je een pion uit vak 2 of vak 6 verplaatsen naar vak 3, zodat je daar al 2 pionnen van jouw kleur hebt staan. Is er geen plaats in het vak waar jij voor wilt spelen, dan mag je een pion van de tegenstander eraf slaan. Die pion moet dan terug naar zijn thuishaven. Let op: je moet je pion niet verplaatsen. Je mag hem ook laten staan in het vak waar hij stond. De beurt gaat dan over naar de volgende speler en misschien ruik je bij een volgende beurt een betere kans.

Het einde van het spel:

De speler die als eerste zijn 3 pionnen in eenzelfde vak heeft geplaatst heeft gewonnen.