XL TREE

In het XL-Tree spel zullen de spelers het tegen elkaar opnemen terwijl ze samen bouwen aan de boom. Speel al je schijven kwijt zonder iets om te stoten of boven de rode schijf te gaan. Probeer het voor je tegenstanders moeilijker te maken door je schijven tactisch neer te leggen. Ben jij de eerste zonder schijven over? Dit spel kan gespeeld worden vanaf twee spelers.

XL Tree

€ 435,-

We Build Smiles

16 grote en 21 kleine blanke schijven, één rode schijf, een speeltafel (verpakt in een weerbestendige en stevige draagtas), duidelijke spelregels.

Aantal speelschijven 16 grote blanke, 20 kleine blanke , 1 rode
Aantal spelers 2
Diameter 38 cm
Gewicht 14 kg
Hoogte 80,5 cm
Type spel Gezelschapsspel

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Zet het tafeltje op een vlakke ondergrond. De spelers gaan om de speeltafel staan. Elke deelnemer krijgt een gelijk aantal grote en kleine schijven om mee te spelen.

Het spel:

Je speelt om de beurt met 1 schijf per beurt. Je mag zelf kiezen wanneer je met een grote of een kleine schijf speelt. Het spel wordt gespeeld met de wijzers van de klok mee. Elke schijf wordt horizontaal neergelegd. Als de eerste laag vol is, begin je aan de tweede laag. Daarna de derde en tenslotte de vierde laag. Als er geen schijf meer op de vierde laag geplaatst kan worden, legt iemand de rode schijf bovenop de stapel. De rode schijf betekent dat het hoogste punt bereikt is. De stapel moet nu dus in de breedte uitgebouwd worden. Je mag dus geen schijven onder de rode schijf steken, zodat die omhoog komt. Ook mag je geen schijven op gelijke hoogte van de rode schijf plaatsen. De vierde laag is echt de maximale hoogte. We moeten streng zijn…

Het spel wordt gespeeld totdat:

Jij je laatste schijf neerlegt zonder dat de stapel instort.
De stapel helemaal instort. Degene die de laatste foutloze schijf plaatste is dan winnaar. Vallen er slechts een paar schijven, maximaal 5, dan gaan die schijven naar degene die de schijven heeft doen vallen. Hij of zij moet helaas deze schijven aan de eigen voorraad toevoegen. Vallen er door toedoen van een speler meer dan 5 schijven van de stapel, dan valt hij of zij helaas af en gaan de andere spelers verder met het spel. De gevallen schijven worden in dit geval niet verdeeld onder de spelers.