XL LIGHTHOUSE

Bij XL-Lighthouse moet je zo lang mogelijk overleven bij het plaatsen van pionnen op de toren. Probeer je pionnen zodanig op de toren te plaatsen dat jouw pion blijft staan, maar wel weer zodat de volgende speler in de problemen komt door het wankelen van de toren. Probeer het je tegenstanders moeilijk te maken! Dit spel kan gespeeld worden vanaf twee spelers.

XL Lighthouse

€ 875,-

We Build Smiles

Een Lighthouse toren bestaande uit 5 demontabele etages (aan elkaar te bevestigen door middel van schroefknoppen), 24 pionnen, een XL-dobbelsteen, 2 veiligheidshelmen, duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2
Aantal pionnen 24
Aantal veiligheidshelmen 2
Aantal XL dobbelstenen 1
Afmetingen pion 30 x 9.5 x 4 cm
Diameter 80 cm
Gewicht 27,5 kg
Hoogte 210 cm
Type spel balanceren

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Wij adviseren u om eerst de veiligheidshelmen op te zetten. Bouw de toren op een vlakke ondergrond. De spelers gaan hieromheen staan. Elke speler krijgt een gelijk aantal pionnen, die op de toren geplaatst moeten worden.

Het spel:

Je speelt op toerbeurt met de wijzers van de klok mee. Je gooit met de dobbelsteen om te bepalen op welke etage van de toren een pion geplaatst moet worden. Gooi je een 4, dan plaats je de pion op de etage met nummer 4. Elke speler plaatst de pion zodanig dat het voor de volgende speler steeds moeilijker wordt om een pion te plaatsen, maar wel zodat de toren nog net in balans blijft. Als er minder dan 10 pionnen vallen, moet de speler die de laatste pion plaatste deze bij het eigen voorraadje pionnen voegen.

Het einde van het spel:

De winnaar mag gefeliciteerd worden wanneer:

a) Ofwel als de toren zodanig wankelt dat er meer dan tien pionnen vallen. De speler die de laatste pion foutloos plaatste is de winnaar.

b) Ofwel als de toren niet omvalt, dan is de speler die als eerste zijn laatste pion op de toren plaatste de winnaar.