XL HANGMAN

De extra grote versie van het bekende spel “galgje”! Probeer het door de tegenstander verzonnen woord te raden voordat alle onderdelen van de galg opgebouwd zijn en de pop hangt. Elke fout geraden letter betekent dat er een extra onderdeel aan de galg wordt toegevoegd. Dit spel kan gespeeld worden met twee ploegen vanaf één persoon.

xl-hangman

€ 325,-

We Build Smiles

de galg (bestaande uit 5 losse onderdelen), een pop (bestaande uit een hoofd, torso, twee armen en twee benen), duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2
Hoogte 118 cm
Type spel gezelschapsspel

SPELREGELS

Uitgangspositie:

De losse onderdelen van de galg en de pop worden op de grond verspreid.

Het spel:

Het ene team verzint een (moeilijk te raden) Nederlands woord. Het andere team moet dit woord proberen te raden. Om beurten raadt elk lid van het team een letter. Dit mag een klinker of een medeklinker zijn. Een fout geraden letter betekent dat er een onderdeel aan de galg wordt toegevoegd. Een goed geraden letter betekent dat men te zien krijgt op welke plaats in het woord deze letter voorkomt (kan op meerdere plaatsen). Genoemde letters worden bijgehouden zodat niet twee keer dezelfde letter fout gerekend kan worden.
Als het woord geraden wordt heeft dat team gewonnen en als het niet geraden wordt heeft het team dat het woord verzon gewonnen.

De volgorde van de opbouw is:

1 Dwarsbalk voet galg
2 2e dwarsbalk voet galg
3 Staander
4 Steunbalk
5 Ligger
6 Hoofd
7 Torso
8 Arm 1
9 Arm 2
10 Been 1
11 Been 2

Het einde van het spel:

Als het woord geraden wordt heeft dat team gewonnen en als het niet geraden wordt heeft het team dat het woord verzon gewonnen.