XL ROLLIT

Bij XL-Rollit moet je zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen door de schijven de juiste weg te laten rollen. Rol de schijven recht in de gleuven achteraan de baan en als het kan in de gleuf met de meeste punten. Gooi alle schijven en tel je punten op. Heb je meer dan je tegenstander, dan win je. Dit is een spel voor één of meer spelers.

xl-rollit

€ 435,-

We Build Smiles

Speeltafel van 165 x 53 cm, 23 speelschijven, duidelijke spelregels.

Aantal spelers vanaf 1
Aantal speelschijven 23
Diameter schijf 13 cm
Breedte 53 cm
Hoogte 18 cm
Lengte 165 cm
Type spel behendigheid

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Zet de speeltafel op een vlakke ondergrond. Pak alle schijven uit het opbergvak aan de voorkant van de speeltafel en leg deze klaar op het plankje.
Spreek af wie als eerste mag beginnen. Spreek af hoeveel rondes je gaat spelen. Zorg dat het aantal gelijk is zodat iedereen een gelijk aantal kansen heeft om te winnen.

Het spel:

1 persoon gaat aan de achterkant van de speeltafel staan, dit om elke schijf die in de weg ligt te verwijderen en de punten bij elkaar op te tellen.
Na elke ronde worden de rollen omgedraaid. Degene die gespeeld heeft gaat achter de speeltafel staan om de schijven te verwijderen en de punten te tellen van de nieuwe speler. Iedereen probeert om de beurt de schijven in de gleuven te rollen aan de overkant van de speeltafel. Alle schijven worden gespeeld. Als er een schijf in een gleuf rolt moet je deze laten zitten. Als er een schijf op zijn kant valt of de ingang van de gleuven blokkeert, moet de speler achter de speeltafel deze schijf verwijderen. Als alle schijven gespeeld zijn, kunnen de punten bij elkaar opgeteld worden. Elke gleuf heeft een puntenwaardering. Deze loopt van 1 t/m 5 punten. Het is de bedoeling om een zo hoog mogelijk puntenaantal te ‘rollen’.

Het einde van het spel:

Noteer de score na elke ronde totdat je het afgesproken aantal rondes hebt gespeeld. Bepaal de totaalscore, de speler met het hoogste aantal punten is de winnaar!