XL TOWER

Bij XL-Tower is het de bedoeling om stenen te verwijderen uit de toren en bovenaan bij te leggen. Dit moet je proberen zonder de ganse toren te doen omvallen. Speel slim en tactisch en zorg dat je handen niet bibberen! Probeer het langer uit te houden dan je tegenstander en wordt de winnaar. Dit spel kan gespeeld worden vanaf twee spelers.

XL Tower

€ 435,-

We Build Smiles

36 Blokken van 28,5 x 9,5 x 7 cm, 2 veiligheidshelmen,(verpakt in een weerbestendige en stevige draagtas), duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2
Aantal blokken 36
Aantal veiligheidshelmen 2
Gewicht 30 kg
Type spel balanceren

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Wij adviseren u om eerst de veiligheidshelmen op te zetten. Bouw de toren op een vlakke ondergrond. De spelers gaan hieromheen staan. Je legt, om de toren op te bouwen, 3 stenen tegen elkaar aan en de volgende laag leg je kruislings op de onderste laag. Zo bouw je de toren totdat hij 12 lagen hoog is. Het is de bedoeling om ergens uit de toren een willekeurige steen te verwijderen zonder dat de toren omvalt. Van de bovenste 2 volle lagen mogen geen stenen worden verwijderd tijdens het spel.

Het spel:

Je speelt om de beurt met de wijzers van de klok mee. Je speelt 1 steen per beurt. Je mag tijdens het verwijderen van de steen de toren niet tegenhouden met je handen. Als je een steen bewogen hebt, moet je die ook spelen (= verwijderen). De steen die je verwijderd hebt, moet je kruislings op de bovenste laag van de toren plaatsen, totdat je een nieuwe volle laag van 3 stenen hebt.

Het einde van het spel:

De winnaar mag gefeliciteerd worden wanneer:

er echt geen steen meer kan worden verplaatst. De speler die de laatste steen plaatste zonder dat de toren is omgevallen is de gelukkige. de toren omvalt. De speler die de laatste steen foutloos plaatste is dan de winnaar.