XL SELECT

Bij XL-Select is het de bedoeling om punten te verzamelen door de gekleurde stokken uit de ring te trekken. Afhankelijk van welke kleur je gooit met de dobbelsteen, trek je een stok uit de ring. Maar opgepast: zorg dat de ring niet inzakt en de grond raakt, want dan is het spel verloren! Dit spel kan gespeeld worden vanaf twee spelers.

xl-select

€ 435,-

We Build Smiles

24 stokken van 1,23 meter lang in 3 verschillende diktes, een ring met doorsnede van 50 cm, 3 kleuren dobbelsteen, duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2
Aantal dobbelstenen 1 (3 kleuren)
Aantal ringen 1 (doorsnede 50 cm)
Aantal stokken 24
Lengte stokken 123 cm
Gewicht 11 kg
Type spel balanceren

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Plaats de bundel stokken loodrecht op het speelveld en schuif de houten ring eromheen. Verdraai de stokken zodanig dat ze in het rond uitwaaieren. Laat dan de ring los, zodat de bundel uit zichzelf blijft staan. Pak de dobbelsteen en het spel kan beginnen.

Het spel:

Men gooit om de beurt met de dobbelsteen, de gegooide kleur is ook de kleur stok die uit de bundel moet worden getrokken. De ring en de stokken mogen tijdens het eruit trekken allemaal bewegen. Het spel is echter meteen afgelopen wanneer de hele bundel stokken in elkaar stort en de houten ring het speelveld aanraakt. Degene die dat heeft veroorzaakt, heeft de ronde verloren. En degene die de meeste punten heeft verzameld gewonnen.

Het einde van het spel:

Als de ring het speelveld raakt, worden de punten geteld volgens het waarderingstabel. De speler met de meeste punten is de winnaar.