XL OCTOPUS

Speel XL-Octopus in twee ploegen van twee personen. Elke ploeg moet om de beurt proberen de stapel van stokken in evenwicht te houden, terwijl de andere ploeg een nieuwe stok onderaan aanvoegt. De toren wordt steeds groter tot één ploeg het evenwicht verliest. Dit spel kan gespeeld worden met twee spelers per ploeg.

XL Octopus

€ 325,-

We Build Smiles

12 stokken (in het midden los met elkaar verbonden door een touw), 2 veiligheidshelmen, duidelijke spelregels.

Aantal spelers 4
Aantal stokken 12
Aantal veiligheidshelmen 2
Gewicht 8 kg
Lengte stokken 130 cm
Type spel Balanceren

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Wij adviseren u om eerst de veiligheidshelmen op te zetten. Het spel wordt gespeeld door 2 teams van elk 2 personen. De stokken liggen bij het begin van het spel willekeurig op de grond.

Het spel:

Beide leden van Team 1 gaan elk aan 1 kant van de eerste stok (de bovenste) staan en tillen de stok op. Schuif de stok helemaal naar het uiteinde van het touw tot tegen de knop. De stok houdt men daarna elk aan een uiteinde met 1 hand vast, op borsthoogte.
De spelers van Team 2 pakken de volgende stok op en schuiven die haaks onder de eerste. Hoe haaks mag je zelf bepalen. Wanneer Team 2 denkt de stokken in evenwicht te kunnen houden, roepen ze “JA” en Team 1 laat gelijktijdig hun stok los. Team 2 moet nu proberen om de stokken in balans te houden. Team 1 is nu weer aan de beurt en raapt de volgende stok op. Het is de bedoeling om alle 12 stokken onder elkaar te stapelen, zonder dat de toren omvalt.

Waardering:

Aantal stokken Aantal punten
3 1
4 2
5 3
6 4
7 5
8 6
9 7
10 8
11 9
12 10

Het einde van het spel:

Het team dat aan het einde, wanneer de toren omgevallen is, de meeste punten heeft behaald is winnaar.