XL MIKADO

De extra grote versie van het spel “Mikado”! Probeer de willekeurig op de grond gevallen stokken op te rapen zonder de andere stokken te bewegen. De stokken hebben elk een verschillende puntenwaarde. De speler met de meeste punten wint. Heb je een vaste hand? Dit spel kan gespeeld worden vanaf twee spelers.

xl-mikado xl-games

€ 325,-

We Build Smiles

19 stokken, elk 150 cm lang (verpakt in een weerbestendige en stevige zak), duidelijke spelregels.

Aantal spelers 2
Aantal stokken 19
Dikte stokken 18 mm
Gewicht 8.5 kg
Lengte stokken 150 mm
Type spel behendigheid

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Een willekeurige speler vormt met alle stokken een rechtopstaande bundel en houdt deze met beide handen vast. Dan laat hij of zij de stokken ineens los zodat ze willekeurig op de grond vallen. Indien er stokken helemaal los van de gevallen hoop terecht zijn gekomen mogen er maximaal 3 stokken op de stapel gelegd worden om het spel wat moeilijker te maken.

Het spel:

Om de beurt proberen de spelers een stok op te pakken uit de stapel zonder een van de andere stokken te bewegen. Lukt dit, dan mag hij of zij proberen een volgende stok op te pakken.Als er een stok in de stapel beweegt tijdens het oppakken van een stok gaat de beurt naar de volgende speler.De beste manier om een stok op te pakken is door voorzichtig op een uiteinde van de stok te drukken, de andere kant komt dan iets omhoog. Probeer het maar eens.

Het einde van het spel:

Als alle stokken weggespeeld zijn, worden de punten geteld volgens de waarderingstabel. De speler met de meeste punten is WINNAAR.

Waarderingstabel

1 stok Alleen rode banden 20
3 stokken met gele band 10
3 stokken met gele en rode band 5
6 stokken rode, gele en blauwe band 3
6 stokken rode en blauwe band 2