XL PUSH & PULL

Bij XL-Push & Pull zal je ploeg moeten proberen zo’n hoog mogelijke score te behalen met de schijven van jouw kleur. Probeer je schijven door het spel te loodsen en in een zo’n hoog mogelijk gewaardeerde bak van de nummerlade te laten vallen. Maar laat ook geen kans liggen om je tegenstanders te saboteren door een schuifbalk te verschuiven. Dit spel kan gespeeld worden met twee ploegen vanaf één persoon.

xl-push-pull

€ 765,-

We Build Smiles

Het spelframe Push & Pull, 6 speelbalken, nummerlade, 2 x 6 houten schijven, duidelijke spelregels.

Aantal spelers vanaf 2
Aantal nummerlades 1
Aantal speelbalken 6
Aantal speelschijven 2 x 6 (hout)
Breedte 150 cm
Hoogte 150 cm
Type spel gezelschap

SPELREGELS

Uitgangspositie:

Zet het spel klaar, ieder team staat aan een zijde van het spel. Bepaal welk team begint.

Het spel:

Elk team krijgt zes schijven van een bepaalde kleur. Je behoort een schijf bovenaan het spel in te brengen. Een schijf mag nooit meteen in de 2e rij terecht komen, maar moet wel meteen in de eerste balk zakken. De bedoeling is om je schijven zo snel mogelijk door het spel te loodsen. Maar men moet wel op zijn hoede zijn want de tegenstander kan kiezen geen schijf in het spel te brengen. Maar moet dan of een van de schuifbalken een positie verplaatsen of de nummerlade. Als men twee open vakken onder elkaar heeft zal de schijf een etage zakken. Men mag niet twee beurten achter elkaar dezelfde handeling verrichten. Als de schijf meer dan 1 schuifbalk zakt dan moet men de volgende keer een beurt overslaan. Men mag nooit zes open vakken onder elkaar hebben om te scoren, doet men dat toch dan wordt de schijf uit het spel genomen.
De tegenstanders kunnen op hun beurt de zaak blokkeren, maak het elkaar lastig. Het team dat het snelst al zijn schijven in de nummerlade heeft maakt dat het spel stopt. De schijven in het spelframe of degenen die buiten de nummerlade gevallen zijn, zijn 0 punten waard. Daarna worden de waarden van de schijven in de nummerlade opgeteld.

Het einde van het spel:

Het team met de hoogste puntentelling wint.